Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Κρανιοϊερή Θεραπεία - Μια ήπια προσέγγιση για παιδιά και ενήλικες



Κρανιοϊερή Θεραπεία - Craniosacral therapy

Η μέθοδος έχει τις ρίζες της στην οστεοπαθητική  του Dr. Sutherland  και εξελίχτηκε από τον Dr. Upledger στη δεκαετία το 1970 στις ΗΠΑ. Η μέθοδος οδηγεί άμεσα στη χαλάρωση και βαθιά επαφή με το σώμα. Ταυτόχρονα διεγείρει όλους τους αυτοθεραπευτικούς μηχανισμούς του σώματος. Σαν αποτέλεσμα, έχουμε την αποκατάσταση πολλών ψυχοσωματικών και άλλων προβλημάτων, όπως αυχενικό σύνδρομο, ημικρανίες, υπερκινητικότητα, αδυναμία συγκέντρωσης, αυτοάνοσα νοσήματα, ινομυαλγία, φοβίες, εμμονές, κ.λ.π
Η Κρανιοϊερή Θεραπεία είναι μια ήπια, μη παρεμβατική μέθοδος που πραγματοποιείται με απαλά αγγίγματα των χεριών και εφαρμογή πολλών εξειδικευμένων τεχνικών.
Αποτελέσματα βελτίωσης εμφανίζονται ακόμη και από την πρώτη συνεδρία.

Η προσωπική μου εμπειρία με την Κρανιοϊερή Θεραπεία


Ξεκίνησα την εκπαίδευση στη Κρανιοϊερή Θεραπεία το 2000, με τους δασκάλους Αριστείδη Χατζηνάσιο και Natascha Green. Από τότε προσφέρω και έχω εφαρμόσει την Κρανιοϊερή Θεραπεία σε πάρα πολλές περιπτώσεις σε ενήλικες, με παθήσεις όπως αναφέρω στην αρχή  αλλά και σε  παιδιά.
Λόγω της κύριας ειδικότητάς μου, ως Λογοθεραπευτής - Ειδικός Παιδαγωγός, είχα την ευκαιρία να εφαρμόσω την Κρανιοϊερή  Θεραπεία, μεταξύ άλλων, σε πολλά παιδιά με  υπερκινητικότητα, αδυναμία συγκέντρωσης, παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση, ψυχοσυναισθηματική ανωριμότητα, φοβίες, ανασφάλειες και άλλα.
Εργάζομαι πολλά χρόνια με παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και είχαμε στενή συνεργασία με τους γονείς τους στο θεραπευτικό και εκπαιδευτικό τομέα. Σε όλες τις περιπτώσεις και ανάλογα του αριθμού συνεδριών, τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά και κατ’ ομολογία των γονέων, διαπίστωναν μία ουσιαστική βελτίωση και αλλαγή στην επικοινωνία στη κοινωνική, συναισθηματική  και μαθησιακή συμπεριφορά των παιδιών τους.
Η Κρανιοϊερή Θεραπεία είναι: διαλογισμός, χαλάρωση, συγκέντρωση και επαφή με το βαθύτερο εσωτερικό μας κόσμο. Επίσης, με την επαφή αυτή, γίνεται  ενεργοποίηση του αυτοθεραπευτικού δυναμικού του σώματός μας, με τον οποίο μας προίκισε η φύση και μας οδηγεί στην σταδιακή απελευθέρωση  από παράγοντες, αίτια, βιώματα, που επέδρασαν και το οδήγησαν σε μία αποκλίνουσα λειτουργία και συμπεριφορά. To σώμα  μας έχει τη δική του σοφία και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες του.
Γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι σημαντικό να το σεβόμαστε, να το αποδεχόμαστε και να το αφήνουμε να μας οδηγήσει στην αυτοθεραπεία του. Κάθε θεραπευτική συνεδρία είναι και μια ξεχωριστή εμπειρία και όποια βελτίωση επιτυγχάνεται αποτελεί ένα βήμα για την γενικότερη αυτοβελτίωση.



Δημήτρης Σταυρακάκης, Λογοθεραπευτής, Ειδικός Παιδαγωγός, Πτυχιούχος της Κρανιοϊερής Θεραπείας, Κιν.: 6945438262

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου