Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Εργαστηριακά Σεμινάρια Λογοθεραπείας: Αναπνοή - Παραγωγή Φωνής - Εφαρμογή στην Ομιλία


Εισηγητής Σεμιναρίου: Δημήτρης Σταυρακάκης 

Ο Δημήτρης Σταυρακάκης είναι λογοθεραπευτής και ειδικός παιδαγωγός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, με εξειδίκευση στον κλάδο «Heilpädagogik und Rehabilitation». Στα πλαίσια των σπουδών του απέκτησε επιστημονική κατάρτιση στην αποκατάσταση λόγου, φωνής, ομιλίας και στην ειδική αγωγή.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ιδιαίτερη  έμφαση δόθηκε στην ειδική εκπαίδευση και αποκατάσταση λόγου ατόμων με σωματικές αναπηρίες, κώφωση και βαρηκοΐα, τομέας που αποτέλεσε την ειδικότητα του.

Με την άφιξη του στην Ελλάδα, δημιούργησε το Κέντρο ΛΟΓΟΠΑΙΔΕΙΑ, προσφέροντας υπηρεσίες ειδικής αγωγής και αποκατάστασης λόγου, φωνής και ομιλίας σε πληθώρα ατόμων, παιδιών και ενηλίκων.

Από το 1992 έως το 1994, εργάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας . Ήταν υπεύθυνος λογοθεραπείας στο Γυμνάσιο – Λύκειο κωφών – βαρήκοων της Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα.

Από το 1998 έως το 2004 ήταν συνεργάτης της ΩΡΛ Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών ως σύμβουλος κοχλιακών εμφυτευμάτων.

Το 2001 και 2002 δίδασκε τον τομέα της Λογοθεραπείας στο Τμήμα Μετεκπαίδευσης των δασκάλων στο «Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης» στην Αθήνα.

Από το 2001 έως το 2004 εκπαιδεύτηκε στην εφαρμογή της Κρανιοϊερής Θεραπείας (craniosacraltherapy). Ως πτυχιούχους του Ινστιτούτο Νέο Κρανιοϊερής Θεραπείας στην Ελλάδα απέκτησε πλούσια εμπειρία κυρίως με παιδιά του αυτιστικού φάσματος και ΔΕΠΥ αλλά και με ενήλικες.
Η πολύχρονη παράλληλη ενασχόλησή του με τη μουσική και το τραγούδι οδήγησε στην εμβάθυνση των γνώσεων του στον τομέα της φωνολογίας και τις  εφαρμογές της, που οδήγησαν στην ανάπτυξη και εξέλιξη μεθόδων και τεχνικών με πρακτική χρηστικότητα και αποτελεσματικότητα.

Όλη η επαγγελματική του εμπειρία αποτυπώθηκε στη δημιουργία βιωματικών σεμιναρίων: «Αποκατάσταση Αρθρωτικών Διαταραχών», «Αναπνοή- Παραγωγή Φωνής- Εφαρμογή στην Ομιλία», «Αποκατάσταση Τραυλισμού και Ταχυλαλίας», στα οποία είναι εισηγητής από το 2012 στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα και Κύπρο.

Το τελευταίο εξάμηνο ανέπτυξε την «Μέθοδο Πρώιμης Λογοπαιδικής Αγωγής και Παρέμβασης» που εφαρμόζεται σε παιδιά ηλικίας δυο έως έξι ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου